Aanleg

Het aanleggen van een tuin is specialistisch werk waar veel meer bij komt kijken dan je in eerste instantie zou denken. Er zijn veel aspecten waar rekening mee gehouden moet worden zoals de ligging en de bodem bijvoorbeeld. En dat is nog maar het begin. ….

Iedere tuin wordt door ons met de grootste zorg en aandacht aangelegd. Wij van Hovenier Ron van der Meer hebben jarenlange ervaring en zijn gespecialiseerd in het aanleggen van duurzame tuinen. Een tuin die leeft, waar vlinders fladderen, vogels tjilpen, bijen zoemen en kinderen spelen en ontdekken. Een duurzame tuin past in elke stijl, van cottage tuin tot Ibizavibe, van landelijk tot strak.

We kijken of bestaand materiaal eventueel kan worden hergebruikt. Zo niet wordt alles netjes gescheiden afgevoerd.

Ben jij ook toe aan een tuin die je naar buiten lonkt, waar je uren in kan genieten? Wij bespreken graag de mogelijkheden om jouw tuinwensen te realiseren.

We verzorgen de aanleg van jouw tuin van A tot Z. Na het aanleggen van de tuin krijg je de eerste onderhoudsbeurt van ons cadeau!

Tuinhuis en overkapping

Lekker lang en vaak buiten vertoeven.

Een overkapping of tuinhuis is haast niet meer weg te denken en verlengt het tuinseizoen. Want wat is er nou gezelliger dan onder de overkapping te genieten van een hapje en drankje met vrienden of familie. Er zijn veel standaard modellen, maar ook maatwerk behoort tot de mogelijkheden. We kijken graag met je mee wat de wensen zijn voor jouw tuin.

 

Verlichting

Laat het zien!

Een goed uitgedacht verlichtingsplan geeft zoveel sfeer en maakt dat je tot in de late uurtjes in de tuin kunt vertoeven. Maar ook in de winter zorgt het ervoor dat de tuin niet een diep donker gat is waar je in kijkt. Wij verzorgen alles wat er bij tuinverlichting komt kijken. Van een goed uitgedacht plan tot het plaatsen van de verlichting, transformator en grondkabels. Wij werken hiervoor met de verlichting van het Nederlandse merk In-Lite dat staat voor duurzaam en stijlvol design.

 

Beplantingsplan

Planten maken de tuin!

Al is een tuin nog zo mooi aangelegd, zonder planten blijft het een doods geheel. De beplanting bepaalt de sfeer van de tuin. Wij hebben veel kennis van planten in huis, het heeft echt onze passie om levende tuinen te creëren. Is de basis van de tuin nog goed maar kan de beplanting wel een up date gebruiken? Ook dan denken we graag met je mee. Laat je de nieuwe planten door ons leveren en aanplanten krijg je het plan cadeau!

Kindvriendelijke tuin

Buiten is het leuk! Er valt zoveel te ontdekken en leren.

Voor (klein)kinderen is het altijd fijn om een eigen plek te hebben in de tuin waar ze kunnen spelen terwijl jij een oogje in het zeil houdt.

Een speeltoestel, trampoline, moestuin etc. Een kleine of grote tuin, er is altijd wel een mogelijkheid een plekje voor ze te creëren. Het hoeft zelfs bijna geen ruimte in te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie pergola in de tuin waar een schommel aan kan worden gehangen of een schoolbord aan de schutting . Ook een gazon past perfect in een kindvriendelijke tuin.

Natuurlijk moet een kindvriendelijke tuin ook veilig zijn, geen giftige beplanting bijvoorbeeld of een afscheiding langs water.  Bij een kindvriendelijke tuin gaat het vooral om balans, een plek voor iedereen om te genieten en ontspannen.

Houtwerk

Hout is een veel gebruikt product in de tuin en geeft een mooie natuurlijke uitstraling.

Naast tuinhuizen, overkappingen en schuttingen kun je denken aan een pergola of vlonder, maar ook een buitenkeuken of haardhout opslag behoort tot de mogelijkheden. Naast standaard uitvoeringen leveren wij ook maatwerk zodat het naadloos aansluit op jouw wensen.

(Zwem)vijver en waterpartijen

Water in de tuin geeft rust en brengt leven

Een vijver of waterelement voegt veel toe aan de tuin. ​Want wat is er fijner dan rustig van een kop koffie genieten langs de vijver na een dag hard werken. Het geluid van stromend water geeft rust. Of wat dacht je van een frisse duik in een zwemvijver. Heerlijk zwemmen in natuurlijk water dat door planten wordt gefilterd, geen chemicaliën dus goed voor het milieu.

Water is echt een aanwinst voor je tuin!

Erfafscheidingen

jeHierbij wordt meestal gedacht aan een schutting van hout, maar er is zoveel meer mogelijk. Denk aan een mooie groene haag, een wilgentenen schutting, schanskorven met stenen, een stalen sierhekwerk, of een combinatie van meerdere stijlen. Ook zijn er schermen van kokos, die hebben een geluidsdempende werken. Ideaal als je bijvoorbeeld langs een drukke weg woont.

We denken graag met je mee wat past bij je tuin en wensen.

Waterbeheer

Steeds vaker krijgen we te maken met flinke stortbuien maar ook langere periode van droogte.

Als er in één keer veel regen valt moet dat water ergens heen. Het liefst terug in de grond of opgevangen voor later gebruik.
Er zijn vele oplossingen zoals een goot aangesloten op hydroblokken die grote hoeveelheden water opnemen en dit langzaam aan de grond afgeven of een verticale regenton. Voor iedere tuin is een passende oplossing. Goed voor het milieu en de portemonnee.