Geef in het najaar kleur aan je tuin met herfstbloeiers. Hieronder onze top 5!

Herfstasters

Herfstasters bloeien uitbundig in september en oktober. In deze periode bloeit er nog maar weinig dus zijn de bloemen erg aantrekkelijk voor insecten zoals bijen en vlinders. De herfstaster bloeit overvloedig en is in veel kleuren verkrijgbaar. Deze sterke plant combineert mooi met siergrassen maar ook in een pot op het terras komt deze mooi tot zijn recht.

Sedum spectabile ‘Herbstfreude

Sedum spectabile ‘Herbstfreude ook wel hemelsleutel genoemd wordt ongeveer 40 tot 50 centimeter hoog en bloeit vanaf augustus tot oktober met roze bloemen. Deze plant staat het liefst op een zonnige plaats in de tuin. De bloemen zijn ook erg geschikt als snijbloem.

Panicum virgatum

Panicum virgatum of Vingergras is een siergras die bloeit met fijne aren. Het is een zeer sterke plant die weinig last heeft van ziekten of plagen. Deze plant staat mooi in een grote groep maar ook solitair is dit siergras een echte blikvanger. Combineer Vingergras met Aster in een herfstborder.

Pennisetum

Pennisetum is een siergras die bloeit met mooie pluimen die lijken op de ragers waarmee vroeger olielampen werden schoongemaakt, daarom wordt dit siergras ook wel Lampenpoetsersgras genoemd. Dit siergras is erg populair vanwege zijn grote sierwaarde in de tuin. Ook wij gebruiken vaak deze plant bij het aanleggen van tuinen. Ook ’s avonds is deze plant prachtig in combinatie met sierverlichting. De pluimen wuiven erg mooi in de wind.

Herfstanemoon

Herfstanemoon is een vaste plant die bloeit in de kleuren roze en wit. Het is een echte blikvanger in de border en misschien zelfs wel de mooiste herfstbloeier. Afhankelijk van het soort bloeit deze sierlijke plant van juli tot oktober. Echt een aanwinst in de herfsttuin.